În fiecare an, sub conducerea lui Răzvan Rughiniș, are loc un set de vizite în liceele de profil cu scopul prezentării Facultății de Automatică și Calculatore.
În cadrul acestor prezentări, elevii, în special cei din clasele a 11-a și a 12-a, sunt informați despre profilul facultății noastre, despre oportunitățile pe care le oferă, avantaje și dezavantaje.
Scopul nu este unul de marketing agresiv, în care să prezentăm facultatea ca raiul pe pământ ca să vină toți la noi. Scopul este să le setăm un set de așteptări corecte legate de facultatea noastră, să le explicăm avantajele oferite de ACS față de alte universități de profil similar, dar și să îi facem să înțeleagă faptul că este o facultate seriosă, pentru studenții care vor să învețe, nu doar să obțină o diplomă.
Principalele mesaje/informații transmise:
- ce înseamnă domeniul IT&C (în general pentru un licean înseamnă programare, web design și baze de date)
- scurtă descrierea a specializărilor - Calculatoare, Tehnologia Informației și Automatizări (Ingineria Sistemelor)
- diferențele între o facultatea teoretică și una de inginerie - altfel zis - programator versus inginer
- vorbim despre capacitatea de adaptabilitate dezvoltată în ACS - foarte importantă în unul din domenile care se schimbă cel mai rapid și ale cărui schimbări se reflectă în cerințele de pe piața muncii
- avantajele Bucureștiului și a UPB ca centru universitar
- nivelul de dificultate și cerințele de implicare ca timp
- relațiile pe care ți le fac în cadrul facultății
Ca mod de organizare, se merge în licee, însoțit de cel puțin un cadru didactic, și se realizează o prezentare interactivă de aproximativ o oră.
Există materiale de informare, broșuri, banner, etc.
Dacă ești student la ACS și dorești să participi în acest proiect, trimite-mi te rog un mail cu subject-ul: [vizite licee] la