Friday, December 7, 2012

Tinerii trebuie sa voteze

Tinerii trebuie sa voteze. 

De ce? 

Pentru ca politicienii prioritizează categoriile sociale care le aduc mai multe voturi.
Cât timp tinerii nu votează, este “natural” ca politicienii să nu fie interesați de soarta tinerilor. Cât timp alte categorii sociale sunt prezente la vot în numă mare, acele categorii sociale vor fi tot timpul pe lista de priorități.
Drept urmare, tinerii trebuie să voteze! 

Cu cine? 
Tot aud tineri care spun că nu au cu cine să voteze, drept urmare nu se duc la vot.
Fals.
Cel puțin pentru camera deputaților, există opțiuni foarte bune: printre reprezentanții minorităților:
1) Aceștia nu pot trece dintr-un partid în altul
2) Aceștia primesc voturi din colegile din țără, deci votul unui tânăr din orice oraș contează, indiferent cât de mulți sunt reprezentanți celorlalte categorii sociale
3) Există câțiva deputați care chiar și-au luat în serios rolul în mandatele precedente, și care chiar merită un nou mandat.

O să mă limitez la 2 exemple:
1) Deputat doctor Aurel Vainer- reprezentant al comunității evreiești - Președinte FCER - cultul mozaic, Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București.
Dumnealui a avut amabilitatea de a îmi răspunde la o serie de întrebări pe care la consider de interes în special pentru tineri, pe care le reproduc mai jos:
 ==================
Interviu cu domnul doctor Aurel Vainer Deputat, Președinte FCER - cultul mozaic, Vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București

1) Care sunt rezultate obținute sub îndurmarea dumneavoastră în cadrul camerei de comerț?
Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București are o gama largă de activități privind atragerea fondurilor Europene în două direcții principale:
a) Formarea profesională pentru antreprenori și pentru personalul din insituțile publice în domeniul afacerilor;
b) A fost demarat proiectul de refacere a sediului din strada Hristo-Botev cu scopul de a obține un sediu modern dedicat în special activităților de formare profesională antreperenorială. În acest sediu urmează să inițez un proiect dedicat special tinerilor. 

2) În cel fel puteți sprijini aderarea României la spațiul Shengen?
Acum un an și jumătate, în calitate de președinte al Federației Comunităților Evreiești din România - cultul mozaic, am fost singurul deputat care a sprijinit intrarea României în spațiul Shengen, adresându-mă direct organizaților evreiești internaționale, Congresului Evreiesc Internațional și organizaților evreiești similare Federației Comunităților Evreiești din România din cadrul UE. După clarificarea problemelor recent apărute în privința aderării, voi avea o nouă intervenței de sprijinire a țării noastre în acest sens.

3) Sunt alte modalități în care puteți atrage investiții în România?
Modalități de atragere a investiților în România sunt variate:
a) Reorganizarea activității instituționale de promovare a investiților în România
b) Alcătuirea unui program național de promovare a investiților în România cu implicarea directă a camerei de comerț și industrie, unde dețin funcția de vicepreședinte.

 4) Aveți vreun plan de a sustine tinerii intreprinzatori din România?
Nu avem în acest moment un inventar de mijloace concrete pentru susținerea tinerilor întrepreinzători din România, dar dorim să inițiem proceduri de atragere a unor firme multinaționale (Shell de exemplu) în dezvoltarea unor planuri de susținere a tinerilor în acest domeniu.

5) Care sunt inițiativele legislative pe care dorițî să le demarați în următorul mandat?
 a) Îmbunatățirea legii 107/2006 privind combatarea xenofobiei, antisemestismului și a negaționismului Holocaustului;
b) Modificarea legii 189 privind indemnizațile acordate persoanelor persecutate în perioada 1939 - 1945, inclusiv prin pactul Ribbentrop-Molotov;
c) Proiecte punctuale pentru îmbunătățirea mediului de afaceri în România prin reducerea birocracției existente.

6) Care sunt inițiativele legislative pe care doriți să le susțineți în următorul mandat? Voi susține orice propunere legislativă care va avea ca efect o cât mai bună funcționarea economică și socială a României.
==================

2) Deputat Varujan Pambuccian - reprezentant al comunității armene.
Domnul deputat a fost inițiatorul și susținătorul idei de scutire a oamenilor din IT de la plata impozitului pe profit.
Efectul?
Investiții masive în România din partea multinaționalelor din IT pentru care a crescut nivelul de atractivitate fiscală. Atenție! Pentru aceste salarii, se plătesc în continuare la bugetul de stat restul taxtelor. Vorbim de sute de milioane de dolari pe an aduși în acest fel la buget.

1 comment:

Inchirieri auto Bucuresti said...

Inchirieri auto Otopeni la preturi de criza, detinem cea mai mare companie de inchirieri auto din capitala.