Friday, October 23, 2009

Vizite licee

În fiecare an, sub conducerea lui Răzvan Rughiniș, are loc un set de vizite în liceele de profil cu scopul prezentării Facultății de Automatică și Calculatore.

În cadrul acestor prezentări, elevii, în special cei din clasele a 11-a și a 12-a, sunt informați despre profilul facultății noastre, despre oportunitățile pe care le oferă, avantaje și dezavantaje.
Scopul nu este unul de marketing agresiv, în care să prezentăm facultatea ca raiul pe pământ ca să vină toți la noi. Scopul este să le setăm un set de așteptări corecte legate de facultatea noastră, să le explicăm avantajele oferite de ACS față de alte universități de profil similar, dar și să îi facem să înțeleagă faptul că este o facultate seriosă, pentru studenții care vor să învețe, nu doar să obțină o diplomă.

Principalele mesaje/informații transmise:

- ce înseamnă domeniul IT&C (în general pentru un licean înseamnă programare, web design și baze de date)
- scurtă descrierea a specializărilor - Calculatoare, Tehnologia Informației și Automatizări (Ingineria Sistemelor)
- diferențele între o facultatea teoretică și una de inginerie - altfel zis - programator versus inginer
- vorbim despre capacitatea de adaptabilitate dezvoltată în ACS - foarte importantă în unul din domenile care se schimbă cel mai rapid și ale cărui schimbări se reflectă în cerințele de pe piața muncii
- avantajele Bucureștiului și a UPB ca centru universitar
- nivelul de dificultate și cerințele de implicare ca timp
- relațiile pe care ți le fac în cadrul facultății

Ca mod de organizare, se merge în licee, însoțit de cel puțin un cadru didactic, și se realizează o prezentare interactivă de aproximativ o oră.
Există materiale de informare, broșuri, banner, etc.

Dacă ești student la ACS și dorești să participi în acest proiect, trimite-mi te rog un mail cu subject-ul: [vizite licee] la

1 comment:

Anonymous said...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!