Thursday, November 22, 2007

Etapa 2

În urma discuţiilor avute cu decanul şi cu şeful de catedră, dar şi cu profesori care sunt dornici să ne ajute, am trecut la etapa urmatoare, şi anume detalierea programelor de master.
În momentul de faţa, cea mai mare problemă este faptul că nu ştim încă ce decizie va lua guvernul privitoare la studiile de master. Zvonul este că stautl va susţine doar studile de master pe durată de un an pentru tehnic, şi de 2 ani pentru cercetare.
Un pic absurd dacă stăm să ne gândim un pic. Un om care rămâne in facultate, la cercetare, o să faca si doctorat, şi o sa aibă tot timpul să îsi aprofundeze studiile. Studentul care urmează să se angajeze, în schimb, este la ultimul contact cu o formă de invaţamânt la zi, şi ar trebui să poateă beneficia de 2 ani de pregătire temeinică.

Bineinţeles, nu putem aştepta să iasă hotararea de guvern, aşa ca momentan am început să lucrăm la structură şi detali. O să ne axăm pe materiile care se vor face in cazul în care se face doar un an ( deocamdată).
Practic, noi acuma vorbim cu profesori care vor să ne ajute.

Din fericire, până acuma am avut doar reacţi pozitive, profesori care ne-au asigurat de sprijinul lor şi care doresc să ia parte la organizarea acestui master.
Sper ca în săptămanile urmatoare sa pot publica şi primele drafturi de programă.

1 comment:

AlexJ said...

legat de hotararea guvernului...daca nu ti-ai dat seama, statul vrea ca studentul sa iasa cat mai repede de pe bancile scolii si sa il puna la munca, indiferent de cat de pregatit este :| de aia politehnica de 5 ani a devenit 4...stupid, i know..dar asta e Romania...
anyway...abia asteptam rezultate concrete cu masterul ;)